Naslednja tekma
Kalcer Radomlje - Ilirija 1911
Športni park Radomlje, 10.03.2019 ob 15.00
KUPI VSTOPNICE
Pozicija na lestvici
1. Kalcer Radomlje 17 36
2. AŠK Bravo 17 33
3. CherryBox24 Tabor Sežana 17 33
4. Krka 17 30
5. Roltek Dob 17 30
6. Nafta 1903 17 29
7. Drava Dakinda Ptuj 17 28
8. Fužinar Vzajemci 17 25
9. Beltinci 17 20
10. Ankaran Postojna 17 20
Ogled celotne lestvice
Novice
Arhiv novic

U12 zeleni 4. na Lion's Cup-u v Novem mestu.

13.06.2018
V nedeljo smo se udeležili Lion's Cupa v Novem mestu.
Ekipa Zelenih se je v Novo Mesto odpravila dokazat, da dobre predstave s preteklega turnirja v Škofji Loki niso bile naključje ampak posledica ekipne igre, kjer se vsak posameznik zaveda svoje vloge in jo predano opravlja na igrišču.

V skupinskem delu so Zeleni z borbeno igro premagali prav vse nasprotnike in se kot zmagovalec skupne uvrstili neposredno v četrtfinale, kjer jih je pričakal Rudar iz Trbovlja.

Četrtfinalna tekma je bila zelo zahtevna, obe ekipi sta prikazali dobro nogometno predstavo, z veliko želje po uvrstitvi v polfinale. Tekmo je na našo stran prevesil prekrasen zadetek Aljaža Pankerja Kocipra, ki je iz voleja s približno 15 metrov žogo poslal v desni zgornji kot, za kar je prejel tudi nagrado za najlepšo potezo na turnirju.  Po zadetku se je nasprotnik bolj ofenzivno postavil na igrišču, kar nam je omogočilo, da smo iz protinapada postavili končni izid 2:0 in se zasluženo uvrstili v polfinale, ki se nam je že na preteklem turnirju nesrečno izmuznilo.

V polfinalu se nasprotnika nismo ustrašili in smo se postavili ofenzivno že od prve minute. Žal smo napravili napako in že v drugi minuti iz protinapada prejeli zadetek. Kasneje smo uspeli vzpostaviti ravnovesje moči na igrišču, vendar nam ekipa Primorja ni pustila, da bi si ustvarili nevarnejše priložnosti. Tik pred koncem so Primorci zadeli še enkrat in se zasluženo uvrstili v polfinale, nas pa je čakala še tekma za tretje mesto proti Olimpiji.

Zaradi utrujenosti naših nogometašev, med katerimi so bili tudi mlajši igralci iz selekcije U11, smo se zadnjo tekmo odločili odigrati bolj defenzivno. Olimpija je imela precej težav, da nas je prebila, vendar ji to naposled le uspelo z zadetkom iz več kot 20 metrov. Tekmovanje smo zaključili na četrtem mestu.

Ekipo bi pohvalil za borben pristop in veliko željo po zmagi. Dokazali so da se lahko enakovredno kosajo z vsakim nasprotnikom, predvsem pa da ekipna igra lahko premosti vsako morebitno razliko v individualni kvaliteti.

Veseli predvsem dejstvo da je ND Ilirija bila edino moštvo, ki je na turnir pripeljalo vse svoje igralce in se z obemi moštvi prebilo v polfinalni del tekmovanja. Upam da bodo igralci selekcije U12 iz uspehov preteklih dveh tednov črpali motivacijo za nadaljne delo in si tako kot do sedaj še naprej prizadevali biti boljši iz treninga v trening.

Skupinski del:
ND Ilirija Zeleni – ND Bilje1:0
ND Ilirija Zeleni - ND Halubjan 1:0
ND Ilirija Zeleni – ŠN Feniks 2:0
ND Ilirija Zeleni - NK Dren Vrhnika 1:0

Četrtfinale:
ND Ilirija Zeleni – Rudar Trbovlje 2:0

Polfinale:
ND Ilirija Zeleni - ND Primorje 0:2

Tekma za 3. mesto
ND Ilirija Zeleni - NK Olimpija 0:1http://www.lions-cup.com/slTrener: Jaka Krajnik