Naslednja tekma
Tekma ni določena.
Pozicija na lestvici
1. AŠK Bravo 30 69
2. CherryBox24 Tabor Sežana 30 63
3. Kalcer Radomlje 30 59
4. Krka 30 54
5. Nafta 1903 30 50
6. Fužinar Vzajemci 30 48
7. Drava Dakinda Ptuj 30 45
8. Roltek Dob 30 40
9. Vitanest Bilje 30 36
10. Rogaška 30 34
Ogled celotne lestvice
Novice
Arhiv novic

Intervju z glavnim trenerjem članske ekipe - Žigo Staričem

06.01.2016
Intervjuvanec: Žiga Starič
Žiga Starič - trener članske izbrane vrste, nekdanji profesionalni nogometaš, ki sedaj že vrsto let deluje uspešno kot trener, nam bo zaupal, kaj se je dogajalo v prvem delu sezone in kaj pričakuje v prihodnje. Več si preberite v intervjuju.
V letošnji sezoni ste prevzeli vodenje članske ekipe. Lahko v nekaj stavkih opišete svojo igralsko ter nogometno pot?
"Moja nogometna pot se je začela, pri devetih  letih v nogometnem klubu Olimpija. Pri omenjenem nogometnem klubu  sem nastopal za vse mlajše selekcije, kasneje tudi za člansko ekipo. V času, ko sem bil član prve ekipe sem igral za Slovensko reprezentanco U 21, bil posojen v NK Korotan, NK Viator Vektor, bil član NK Livar in NK Factor. Kasneje me je nogometna pot vodila v Avstrijo, kjer sem preživel sedem let, igral  sem za kluba SF Ruckersdorf in Atus Ferlach. Že v obdobju, ko sem še igral v Avstriji,  sem se že začel ukvarjati z trenerskim delom. Najprej  kot trener mlajših selekcij pri NK Factor kasneje Interblock. Trener sem bil tudi v ONŠ, NK Dobrova in ND Ilirija vse skupaj sedaj traja že dobrih deset let."

V vaši trenerski karieri ste delovali predvsem v mlajših selekcijah, letos pa ste prvič prevzeli člansko ekipo. Povejte nam, je bil to za vas velik preskok, ter kako ste zadovoljni s svojim dosedanjim delom?
"Razlika med treniranjem mlajših selekcij in članske ekipe je velika. Treniranje članske ekipe za mene ni bil velik preskok, saj sem kot igralec šel skozi vsa ta obdobja v katerem so sedaj fantje v članski ekipi in približno vem kako čutijo in razmišljajo v tem obdobju. Z svojim dosedanjim delom sem lahko do neke mere zadovoljen. Dejstvo je, da se trenerji skozi celotno kariero učimo. Prepričan sem, da bom na nekatere stvari v nogometu čez nekaj let gledal povsem drugače kot na njih gledam danes. Je pa dejstvo, da v tem trenutku, kot trener članske ekipe uživam, kar pa je prav tako zelo pomembno."

Vemo, da je članska ekipa pred začetkom letošnje sezone izgubila kar nekaj igralcev, tako da je bilo vse do konca prestopnega roka negotovo, kakšna bo ekipa. Povejte nam kako ste vi videli prestopni rok in sestavljanje ekipe?
"Res je, ekipo je zapustila večina igralcev, ki so bili v prejšnji sezoni nosilci članske ekipe. Še dober teden pred začetkom priprav nismo vedeli kateri fantje bodo v ekipi ostali in kateri odšli. Ko me je predsednik poklical na morje in mi dal informacijo, da se je sestavila ambiciozna ekipa, ki bo podpirala člansko ekipo, smo stopili v akcijo in začeli iskati okrepitve. V ekipo nam je uspelo povabiti, kar nekaj novih fantov in lahko rečem, da smo ne glede na to, da se je ekipa sestavljala v zelo kratkem času imeli pri večini srečno roko. Večina od njih je dala kvaliteto, ki jo je ekipa potrebovala. Predvsem me veseli, da smo se dogovorili tudi s fanti, ki v preteklosti niso dobivali priložnosti za igranje, pa so bili v tem delu pomemben člen ekipe. Vsekakor velja izpostaviti fante, ki so k članski ekipi prišli iz mladinske ekipe Ilirije in so produkt mladinske šole Ilirija. Čeprav je bilo to za njih prvo leto v članskem nogometu so se vsi dobro znašli."Pri delu vam je v veliko pomoč Luka Tomazin, ki opravlja nalogo kondicijskega trenerja. Kakšno je njegovo delo, oziroma kako si razporedita naloge?
"Luka je pri članski ekipi zadolžen predvsem za fizično in kondicijsko pripravo igralcev. Je ambiciozen in se v tej smeri tudi izobražuje. Pozitivno je to, da tudi on prihaja iz nogometa, saj je še ne dolgo nazaj bil tudi sam aktiven nogometaš. Na splošno je moje mnenje, da ga ni trenerja, ki bi znal in vedel vse, tako da je njegova pomoč, kot tudi pomoč trenerja Erika Merdanovića, ki nam občasno pomaga, več kot dobrodošla."

Z zimskimi pripravami začnete že 11.1. Nam lahko poveste, kakšen je plan dela v tem pripravljalnem obdobju? Bo kakšna sprememba kar se tiče igralskega kadra, prihodi/odhodi?
"Zimske priprave so zelo pomemben del sezone. Imeli bomo dobre pogoje, saj bomo trenirali dvakrat na teden na  igrišču z umetno travo v Radomljah, ostale dni pa na začetku  priprav v dvorani v Tacnu. Za nas se tekmovalni del začne že zgodaj.  5.3. bomo odigrali prestavljeno pokalno tekmo z Dobom sledi pa ji prav tako prestavljena prvenstvena tekma z Bledom. To, da se tekmovalni del začne tako zgodaj, niti ni tako slabo, saj se igralcem zimske priprave po navadi precej vlečejo in že komaj čakajo, da se začnejo prave tekme.  V pripravljalnem obdobju imamo v planu odigrati vsaj sedem prijatelskih tekem in opraviti približno 40 treningov."

Kar se tiče sprememb v igralskem kadru, sta odšla igralca Dorniž in Radonjič, kar se tiče prihodov, pa smo samo v pogovorih,  nimamo pa za zdaj še nobenega igralca, ki bi prihod že potrdil. Kakšna so vaše želje, kar se tiče članske ekipe? Osebni cilji v letu 2016?
"Kar se članske ekipe tiče, je želja predvsem ta, da bi fantje do konca sezone bili tako ambicijozni kot so bili do sedaj. Želim si, da bi imeli v ekipi čim manj težjih poškodb. Po tem takem sem prepričan,  da uspeh ne more izostati.

Moj osebni cilj je, da bi tudi v letu 2016 tako užival v nogometu  kot  v preteklem letu."