Naslednja tekma
Tekma ni določena.
Pozicija na lestvici
1. Brda 0 0
2. Brežice Terme Čatež 0 0
3. Koroška Dravograd 0 0
4. Gorica 0 0
5. Jadran Dekani 0 0
6. Kalcer Radomlje 0 0
7. Fužinar Vzajemci 0 0
8. Koper 0 0
9. Krka 0 0
10. Krško 0 0
Ogled celotne lestvice
Novice
Arhiv novic

Mladinci z zmago proti Muri potrdili obstanek v 1. SML/SKL

06.05.2019
Tokrat kar 13 zadetkov na tekmah naših kadetov in mladincev.
Na težkem, razmočenem igrišču v ŠP Ilirija so bili gledalci priča zelo zanimivima tekmama proti ekipama Mure. V obeh tekmah skupaj je bilo doseženih kar 13 zadetkov, kar je nekoliko popestrilo spremljanje tekme v deževnem dnevu. Žal so morali kadeti priznati premoč vrstnikom iz Prekmurja, medtem ko so mladinci po velikem preobratu na koncu slavili z rezultatom 5:4. 

Trener U19, Robert Kopčič je takole ocenil dogajanje na tekmi:

Čestitke fantom za tri točke, kar trenutno zadostuje, da smo si kot novinci že tri kroge pred koncem prvenstva zagotovili obstanek, kar je bil tudi glavni cilj pred začetkom prvenstva. Po zaostanku z dvema goloma v prvem polčasu smo v drugem pokazali popolnoma drugi obraz. V igro sta vstopila igralca, ki sta popolnoma spremenila potek tekme, a žal nista bila zmožna odigrati tekme od začetka (prvi je dan prej odigral celo tekmo za člansko moštvo, medtem ko se drugi vrača po poškodbi). Končno smo zgledali vsaj približno kompletni. Uspelo se nam je vrniti v tekmo in izenačiti rezultat, a smo žal že v naslednjem napadu prejeli gol za novo vodstvo gostov. Sledil je res neverjeten preobrat in dva gola v zadnjih minutah. Čestitke fantom, ki so verjeli do konca. Ta zmaga je obliž na vse probleme, ki so pestili mladinsko ekipo v spomladansken delu. Na koncu še čestitke kadetski ekipi, ki letos vleče “voz”. Ostanejo nam še trije krogi, v katerih bomo sproščeni iskali nove točke in po svojih najboljših močeh poskušali pomagati tudi članskemu moštvu pri borbi za obstanek v 2.SNL.

Trener U17, Žiga Starič je po tekmi povedal:

Tokrat se je naša ekipa na domačem igrišču pomerila proti dobri ekipi Mure. V prvem polčasu so se na težkem razmočenem igrišču gostje bolje znašli in po prekinitvah dosegli dva zadetka. Kljub zaostanku se naši fantje v drugem polčasu niso predali in ves čas kazali željo po preobratu. Žal se do konca tekme ni izšlo in je ekipa Mure zasluženo zmagala. Slaba volja je trajala le do konca mladinske tekme, na kateri so fantje naše mladinske ekipe poskrbeli za neverjeten preobrat in najbolj pomembno zmago v tej sezoni. S to zmago je bil že tri kroge pred koncem prvenstva tudi uradno dosežen trdo prigaran cilj v letošnji sezoni, obstanek v 1. slovenski mladinski in kadetski ligi. Čestitke mladinskemu trenerskemu timu! Vsi tisti, ki aktivno sodelujemo v letošnji sezoni vemo kaj pomeni ta uspeh in kako težko ga je bilo doseči, tudi zaradi dejavnikov, ki bi morali biti v nogometu samoumevni. Verjamem, da bo tudi vodstvo kluba znalo fante primerno nagraditi za dosežen uspeh!

U19 Ilirija Extra-Lux : Mura 5:4
U17 Ilirija Extra-Lux : Mura 1:3

V soboto, 11.5.2019 kadete in mladince čaka mestni derbi proti Olimpija Ljubljana.