Naslednja tekma
Tekma ni določena.
Pozicija na lestvici
1. Brda 0 0
2. Brežice Terme Čatež 0 0
3. Koroška Dravograd 0 0
4. Gorica 0 0
5. Jadran Dekani 0 0
6. Kalcer Radomlje 0 0
7. Fužinar Vzajemci 0 0
8. Koper 0 0
9. Krka 0 0
10. Krško 0 0
Ogled celotne lestvice
Novice
Arhiv novic

Rok Golob: ''Za mladinskimi selekcijami je odlična sezona''

17.06.2019
Trener ekipe U15A je minulo sezono mladinskih selekcij označil kot zelo uspešno.
Za naš klub je z vidika mladinskih selekcij odlična sezona. Mogoče celo ena od najboljših v zgodovini kluba, čeprav je večina udeležencev po končanem prvenstvu verjetno tako iztrošena, da se tega verjetno sploh ne zaveda. V kategoriji U13 smo pokalni prvaki, v ligi pa v samem vrhu. Še bolj pomembno od tega pa je, da smo po sami igri ena od najboljših ekip v državi. To je za Ilirijo zagotovo velik uspeh.

Prav tako je uspeh kar sta prikazali naši ekipi U17 in U19. V igralnem smislu zagotovo še bolj kot v rezultatskem. Redko se zgodi, da katera ekipa dobesedno skrije žogo in si ustvari toliko lepih situacij, kot si je naša kadetska ekipa ustvarila na primer na gostovanju v Mariboru, ki je bil na koncu tudi prvak. Tudi mladinci so bili odlični, kadar so bili kompletni, treba pa je vedeti, da so številni igralci morali igrati tudi za člansko ekipo, nekateri so imeli tudi ključno vlogo, kar je bilo tako za trenerje kot tudi za same fante izjemno zahtevno.

Ekipa U15 je v prvi ligi na koncu zasedla 2. mesto, z minimalnim zaostankom za prvakom (2 točki). Končati prvenstvo pred Bravom, Domžalami, Triglavom in drugimi,  je za Ilirijo ogromen uspeh. Tako visoka uvrstitev ima v mojih očeh veljavo predvsem zato, ker model igre ni bil usmerjen v rezultat, ampak v razvoj. Poleg tega je bil rezultat dosežen s fanti, ki se, razen treh izjem, sploh še fizično niso pričeli razvijati, s čimer zgornja polovica naših konkurentov ni imela težav. Priložnost za nabiranje izkušenj je dobilo kar nekaj igralcev letnika 2005 in ne dvomim, da jih bodo uspešno uporabili v naslednji sezoni. V naših vrstah so bili v tej sezoni trije stalni člani državne reprezentance, v zadnjem obdobju pa sta bila v ožji izbor priključena še dva. To je velika stvar in v bistvu tudi naš glavni cilj.  Če ne bi imeli smole s poškodbami in to čudne narave, bi bil v ožji izbor verjetno priključen še kdo. Bolezni in poškodbe (zlomi rok, prstov, narta, zvini gležnjev....) so bili v spomladanskem delu prvenstva kar naša stalnica. Zato je še toliko bolj vredno, da nam  je v rezultatskem smislu celo uspelo zmanjšati zaostanek za Bravom za 4 točke, za Domžalami za 3 točke in jih celo povečati za 4. Res čestitke igralcem, da jim je v takšni situaciji to uspelo. Statistično gledano smo bili najboljši v golrazliki (+54) in imeli po podatkih NZS-ja najvišji obisk gledalcev na naših tekmah, kar zagotovo pomeni, da so bile naše tekme gledljive. S 23 doseženimi zadetki smo imeli v svojih vrstah tudi najboljšega strelca lige (Žiga Korošec). Svojevrstno je to zato, ker zadetki niso bili doseženi zaradi fizike ali pa egoizma, temveč v večji meri zaradi talenta in znanja.  Za ta dosežek so zagotovo zaslužni tudi soigralci, ki so omogočali, da smo si na vsaki tekmi ustvarjali številne priložnost. V preteklosti so bili vodilni strelci lige igralci, ki so bili po biološkem razvoju že kadeti in jim ni bilo težko dosegati zadetke kot po tekočem traku.

Sem skušal, ampak ne morem mimo tega, da omenim tudi manjšo kritiko na izvedbo tekmovanja, saj smo imeli kar nekaj prekinitev prvenstva po 14 dni in več. Da v aprilu praktično nismo igrali prvenstva in smo v mesecu maju imeli ritem tekem sreda-sobota. Treba je vedeti, da so v tem mesecu obremenitve v šoli na vrhuncu. Ne počutim se tako pomembnega, da bi šel v vzroke zakaj je to tako, ampak liga zaradi odsotnosti tekmovalnega ritma ni bila razvojno usmerjena.

Na koncu bi se rad zahvalil za pomoč in podporo Blažu, Boštjanu, Daretu, Tjaši ter tudi ostalim trenerjem v klubu. Seveda pa gre zahvala tudi staršem za korektno sodelovanje in podporo na tekmah.